Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg

Idemanden bag Kornets Hus Jørn Ussing Larsen t.h. ser frem til, at det forhåbentlig snart igen bliver muligt at åbne dørene for både private gæster og medlermmer af det nye netværk'Kernepartnere'.

Kernepartnere skal styrke Kornets Hus

Danmarks nye formidlingscenter for korn, ernæring og madoplevelser inviterer branchen indenfor og lancerer erhvervsnetværket ”Kernepartnerne”.

Nordjyllands nye madkulturhus er ikke kun for private madelskere og bagenørder. Når Kornets Hus igen får lov at slå dørene op efter corona-nedlukning, bliver det med opbakning fra et stærkt netværk af virksomheder i fødevarebranchen. Kornets Hus har netop lanceret erhvervsnetværket ”Kernepartnerne” for alle, der vil være med til at udvikle og styrke kornets rolle i den danske madkultur.

Ambitionen er at skabe et erhvervsnetværk, som skal samle viden og inspiration fra hele fødevarebranchen og forene de aktører, der gerne vil arbejde med at udvikle kornets rolle i dansk madkultur.

En håndfuld virksomheder har allerede meldt sig som Kernepartnere, herunder råvaregrossist indenfor bageriløsninger, CBP A/S, hvor chef for marketing og forretningsudvikling Christina Deleuran glæder sig over det nye initiativ:

”Et kernepartnerskab for CBP betyder, at vi tager del i en fælles rejse om at løfte og videregive viden. Viden om gamle korn-dyder, vores ophav, Danmark som højkvalitets-fødevareland og en voksende madkultur blandt glade amatører og professionelle - alle med en passion for gode danske råvarer," siger Christina Deleuran i en pressemeddelelse om det nye netværk.

Blandt andre Kernepartnere er De Danske Gærfabrikker, Lantmännen Schulstad og Lantmännen Cerealia, og der er dialog med flere både virksomheder og uddannelsesinstitutioner, oplyser Kornets Hus.

Den gode modtagelse af Kernepartner-initiativet glæder centerleder for Kornets Hus, Johannes H. Vestergaard:

”I Kornets Hus er vi meget optagede af at styrke samtalen om vores fælles madkultur og give vores gæster de bedste værktøjer til at deltage i udviklingen af den. Vi er ikke i tvivl om, at vi kun lykkedes med denne ambition, hvis vi formår at indgå i tætte samarbejdsrelationer og tænke Kornets Hus som et mødested for hele fødevare-Danmark.”

Når det igen bliver muligt at åbne dørene til Kornets Hus, ser han frem til, at huset udover at være et oplevelsescenter for privat besøgende også vil fungere som et mødested for aktører indenfor fødevarebranchen – især for virksomheder og institutioner med en fælles interesse for korn.

Johannes H. Vestergaard oplyser at der vil blive afholdt netværksdage og kurser, hvor kokke, bagere, influencere, private virksomheder og uddannelsesinstitutioner kan mødes og udveksle ideer og ny viden. Disse fagdage vil tage udgangspunkt i kornet, dets gastronomiske muligheder, ernæringsmæssige kvaliteter og historiske betydning.   

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd