Annonce

Annonce

Annonce

Idemanden bag Kornets Hus Jørn Ussing Larsen t.h. ser frem til, at det forhåbentlig snart igen bliver muligt at åbne dørene for både private gæster og medlermmer af det nye netværk'Kernepartnere'.

Kernepartnere skal styrke Kornets Hus

Danmarks nye formidlingscenter for korn, ernæring og madoplevelser inviterer branchen indenfor og lancerer erhvervsnetværket ”Kernepartnerne”.

Nordjyllands nye madkulturhus er ikke kun for private madelskere og bagenørder. Når Kornets Hus igen får lov at slå dørene op efter corona-nedlukning, bliver det med opbakning fra et stærkt netværk af virksomheder i fødevarebranchen. Kornets Hus har netop lanceret erhvervsnetværket ”Kernepartnerne” for alle, der vil være med til at udvikle og styrke kornets rolle i den danske madkultur.

Ambitionen er at skabe et erhvervsnetværk, som skal samle viden og inspiration fra hele fødevarebranchen og forene de aktører, der gerne vil arbejde med at udvikle kornets rolle i dansk madkultur.

En håndfuld virksomheder har allerede meldt sig som Kernepartnere, herunder råvaregrossist indenfor bageriløsninger, CBP A/S, hvor chef for marketing og forretningsudvikling Christina Deleuran glæder sig over det nye initiativ:

”Et kernepartnerskab for CBP betyder, at vi tager del i en fælles rejse om at løfte og videregive viden. Viden om gamle korn-dyder, vores ophav, Danmark som højkvalitets-fødevareland og en voksende madkultur blandt glade amatører og professionelle - alle med en passion for gode danske råvarer," siger Christina Deleuran i en pressemeddelelse om det nye netværk.

Blandt andre Kernepartnere er De Danske Gærfabrikker, Lantmännen Schulstad og Lantmännen Cerealia, og der er dialog med flere både virksomheder og uddannelsesinstitutioner, oplyser Kornets Hus.

Den gode modtagelse af Kernepartner-initiativet glæder centerleder for Kornets Hus, Johannes H. Vestergaard:

”I Kornets Hus er vi meget optagede af at styrke samtalen om vores fælles madkultur og give vores gæster de bedste værktøjer til at deltage i udviklingen af den. Vi er ikke i tvivl om, at vi kun lykkedes med denne ambition, hvis vi formår at indgå i tætte samarbejdsrelationer og tænke Kornets Hus som et mødested for hele fødevare-Danmark.”

Når det igen bliver muligt at åbne dørene til Kornets Hus, ser han frem til, at huset udover at være et oplevelsescenter for privat besøgende også vil fungere som et mødested for aktører indenfor fødevarebranchen – især for virksomheder og institutioner med en fælles interesse for korn.

Johannes H. Vestergaard oplyser at der vil blive afholdt netværksdage og kurser, hvor kokke, bagere, influencere, private virksomheder og uddannelsesinstitutioner kan mødes og udveksle ideer og ny viden. Disse fagdage vil tage udgangspunkt i kornet, dets gastronomiske muligheder, ernæringsmæssige kvaliteter og historiske betydning.   

Flere artikler fra samme sektion

Grøntsager dyrket med plantebaseret gødning – det virker!

KRONIK: Resultater fra de tre første år i DoubleCropsædskiftet viser, at vi kan producere grøntsager gødsket alene med plantebaserede gødninger uden at gå på kompromis med jordens frugtbarhed – bæredygtig intensivering i praksis.

04-03-2021 4 minutter Kronik,   Forskning,   frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion

Nøglen til succes: Start med de nemme og hurtige afgrøder

Jes Hjort-Malmberg var nødt til lynhurtig at spore sig ind på, hvilke afgrøder han skulle dyrke, da han droppede jobbet som assurandør for at forfølge drømmen om at leve af et økologisk gartneri på kun 800 kvm

03-03-2021 9 minutter Serie: Økotopen

Samdyrkning af spidskål og hestebønner – et godt match

Et forsøg med samdyrkning i rækker af spidskål og hestebønner har vist gode takter, når det gælder næringsstofudnyttelse og samlet udbytte. Friske hestebønner dyrket som grønsag har potentiale til at blive et højværdi-produkt. Hestebønne kan samtidig være gavnlig på flere måder i økologiske systemer. Det kræver dog, at udfordringer eksempelvis omkring høst løses

03-03-2021 3 minutter frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion,   Forskning