Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Morten Jensen fik solgt 1.050 poser med hver fem kg kartofler. Foto: PR

Landmand med grimme kartofler nåede næsten i mål

Medieomtale og samarbejdet med Too Good To Go lader til at have haft effekt: Morten Nielsen fik solgt næsten alle de kartofler, der stod til at blive destrueret.

For nylig stod økolog Morten Jensen fra Syrengården med seks ton kartofler, han ikke kunne afsætte til supermarkederne, fordi kartoflerne var for grimme.

Det frustrerede ham og efter at have fortalt om sin problemstilling i Go' Aften Live på TV 2, tog virksomheden 'Too Good To Go' kontakt til ham, og herefter bredte historien sig til andre medier, bl.a. Økologisk Nu. Det blev arrangeret, at folk kunne komme i bededagsferien og købe kartoflerne, og nu er status, at Morten Nielsen fik solgt næsten alle seks ton: I alt fik han solgt 1.050 poser á fem kg.

"Det gik over al forventning, det var en stor succes," udtaler han til landbrugsavisen.dk.

Set over en hel sæson er der dog udsigt til, at langt flere kartofler ender med at blive destrueret, fordi de ikke kan afsættes, og Morten Jensen håber derfor, at sagen kan være med til at sætte fokus på det enorme madspild, der findes. Her efterlyser han specifikt en holdningsændring fra "de store supermarkedskæder", der fravælger de "grimme" grønsager.

"Jeg efterlyser en holdning fra de store supermarkedskæder, der burde være med til at tage ansvar," siger han til landbrugsavisen.dk, men tilføjer, at en enkelt kæde henvendte sig, fordi den gerne ville sælge hans uskønne kartofler.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik