Annonce

Annonce

Annonce

Tallerken med lasagne fra Meyers Køkken

Maden i måltidskasserne fra Meyers Køkken bliver bl.a. lavet af tørvarer, som blev til overs, da mange af de kantiner, som Meyers Kantiner driver, blev lukket ned, og mindst 30 pct. af råvarerne er økologiske, oplyser selskabet. pr-foto: Meyers Køkken

Meyers Køkken lancerer måltidskasser for at mindske madspild

For at holde hjulene i gang og undgå at skulle kassere allerede indkøbte råvarer sadler Meyers Køkken nu om og begynder at levere måltidskasser til landets største byer.

Frem til søndag er det muligt for borgerne i og omkring København, Aarhus, Aalborg og Odense at bestille en lynlanceret  måltidskasse fra Meyers Køkken, som pludselig har fået en masse råvarer i overskud. Dem forvandler selskabets kokke nu til færdige retter. Bliver det en succes, vil man overveje at genintroducere måltidskasserne som en fast del af sortimentet.

Ligesom mange andre danske virksomheder har Meyers Køkken oplevet, at tæppet pludselig er blevet trukket væk under den hidtidige forretningsmodel. Siden regeringen og samfundet gradvist begyndte en reel nedlukning i sidste uge, er omsætningen i Meyers Køkken dalet med 95 pct., skriver selskabet i en pressemeddelelse.

”Vi står stadig med hovedet i maskinrummet, og er i gang med at kortlægge, hvordan den her krise påvirker os, og hvordan vi kan benytte os af regeringens hjælpeinitiativer til at minimere skaderne,” siger direktør i Meyers Køkken, Carl Johan Paulsen.

Omlægningen blev besluttet onsdag morgen den 18. marts. Samme dag blev der udviklet menuer og en hjemmeside torsdag, så måltidskasserne kunne lanceres fredag. 

”Men vi er ikke gode til at læne os tilbage og vente. Derfor handler vi nu, fordi vi med Meyers Måltidskasser ser et produkt, der kan imødekomme flere af de udfordringer, både vi og samfundet står overfor,” siger Carl Johan Paulsen.

Kasserne fås helt ned til to kuverter og skal bestilles senest søndag for at være klar til levering efterfølgende onsdag.

”Hvis det bliver en overvældende succes, kigger vi selvfølgelig på muligheden for at genintroducere Meyers Måltidskasser som en fast del af sortimentet. Men ligesom vi nu tilbyder vores virksomhedskunder grab ’n’ go-sandwiches i stedet for den traditionelle frokostbuffet, så ser vi også Måltidskasserne som en midlertidig løsning,” siger Carl Johan Paulsen.

Flere artikler fra samme sektion

Øko-pionerer giver 100.000 kr til dokumentarfilm om økologiens historie

De første optagelser til en dokumentarfilm i anledning af 30-året for Ø-mærket er i hus, og nu satser producenterne på at få den sidste del af finansieringen på plads via Coop Crowdfunding.

28-05-2020 5 minutter Corona,   Foodservice

Lidls økologi-salg sætter ny rekord

Lidls kunder køber ind med hjertet og lægger markant flere økologiske produkter i kurven, og discountkæden har i år haft en vækst i økologisalget på over 20 pct. Væksten er dermed mere end dobbelt så høj som dagligvarehandlens øko-vækst i 2019.

28-05-2020 4 minutter Detailhandel

Restaurationsbranchen i opråb til politikere: Grøn omstilling kræver økologi og klimakrav

Der er behov for efteruddannelse, mere økologi og klimakrav for at gøre professionelle køkkener bæredygtige, lyder det fra flere organisationer. Ikke alle politikere bakker op om ønsket.

27-05-2020 5 minutter Foodservice,   Klima,   Politik,   Bæredygtighed