Ifølge forskerne er det ikke rødkløveren, men det, at den er fermenteret, der afhjælper gener for kvinder i overgangsalderen. Foto: Karen Munk Nielsen

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

Det er en milepæl, Michael Mohr Jensen og hans virksomhed Herrens Mark har opnået med godkendelsen af fermenteret rødkløver som fødevare til medicinsk brug. Den garvede økolog har fremstillet kosttilskud af økologisk mælkebøtte og rødkløver gennem årtier, men nu er det for første gang lykkedes at få myndighedernes blå stempel på et produkt, skriver Erhverv+.

Michael Mohr Jensen har samarbejdet med forskere fra Aarhus Universitetshospital om at dokumentere virkningen af produktet. Ifølge forskerne er det ikke rødkløveren, men det, at den er fermenteret, der afhjælper gener for kvinder i overgangsalderen.

Godkendelsen gør, at Michael Mohr Jensen kan markedsføre produktet skarpere. Han har fået patent på fremstillingsmetoden og går nu efter større salg på eksportmarkederne, fremgår det af Erhverv+-artiklen.

Flere artikler fra samme sektion

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologisalget slår rekord i Italien

Økologien havde et særdeles stærkt halvår i Italien, hvor salget steg under corona-krisen.

15-10-2020 1 minutter Udland,   Detailhandel

Vicepræsident i EU: Vi har brug for et helt nyt landbrug

Europa-Kommissionens vicepræsident mener, at der er behov for gennemgribende ændringer i landbruget og højere ambitioner på biodiversitetsområdet.

15-10-2020 2 minutter Biodiversitet,   EU,   Klima