Annonce

Annonce

Ifølge forskerne er det ikke rødkløveren, men det, at den er fermenteret, der afhjælper gener for kvinder i overgangsalderen. Foto: Karen Munk Nielsen

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

Det er en milepæl, Michael Mohr Jensen og hans virksomhed Herrens Mark har opnået med godkendelsen af fermenteret rødkløver som fødevare til medicinsk brug. Den garvede økolog har fremstillet kosttilskud af økologisk mælkebøtte og rødkløver gennem årtier, men nu er det for første gang lykkedes at få myndighedernes blå stempel på et produkt, skriver Erhverv+.

Michael Mohr Jensen har samarbejdet med forskere fra Aarhus Universitetshospital om at dokumentere virkningen af produktet. Ifølge forskerne er det ikke rødkløveren, men det, at den er fermenteret, der afhjælper gener for kvinder i overgangsalderen.

Godkendelsen gør, at Michael Mohr Jensen kan markedsføre produktet skarpere. Han har fået patent på fremstillingsmetoden og går nu efter større salg på eksportmarkederne, fremgår det af Erhverv+-artiklen.

Flere artikler fra samme sektion

Ole Roed og Fårup Sommerland modtager Økoprisen 2024

Når Fårup Sommerland tager hul på sæsonen i næste måned, har samtlige restauranter, madboder og kiosker i det nordjyske sommerland mindst Det Økologiske Spisemærke i bronze. Den bedrift belønner Økologisk Landsforening med Øko-prisen.

19-03-2024 9 minutter Øko-prisen,   Det Økologiske Spisemærke

Dansk hotelkæde er med i den første bølge af økologiske spisemærker i Tyskland

Der var fint besøg hos Guldsmeden Hotels i Berlin, som tirsdag som det første hotel fik overrakt Tysklands nye økologiske spisemærke i guld, som tyskerne har indført efter dansk forbillede for at sætte skub i omlægningen til økologi.

14-03-2024 5 minutter Det Økologiske Spisemærke,   Udland,   Eksport

DM for kokke og tjenere prioriterer økologi

Der er masser af økologi i gryderne, når Foodexpo i næste uge lægger lokaler til fagkonkurrencerne Årets Kok og Årets Tjener, som i år får tildelt det lejlighedsvise Økologiske Spisemærke i sølv.

13-03-2024 3 minutter Events,   Foodservice