Annonce

Annonce

Ifølge forskerne er det ikke rødkløveren, men det, at den er fermenteret, der afhjælper gener for kvinder i overgangsalderen. Foto: Karen Munk Nielsen

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

Det er en milepæl, Michael Mohr Jensen og hans virksomhed Herrens Mark har opnået med godkendelsen af fermenteret rødkløver som fødevare til medicinsk brug. Den garvede økolog har fremstillet kosttilskud af økologisk mælkebøtte og rødkløver gennem årtier, men nu er det for første gang lykkedes at få myndighedernes blå stempel på et produkt, skriver Erhverv+.

Michael Mohr Jensen har samarbejdet med forskere fra Aarhus Universitetshospital om at dokumentere virkningen af produktet. Ifølge forskerne er det ikke rødkløveren, men det, at den er fermenteret, der afhjælper gener for kvinder i overgangsalderen.

Godkendelsen gør, at Michael Mohr Jensen kan markedsføre produktet skarpere. Han har fået patent på fremstillingsmetoden og går nu efter større salg på eksportmarkederne, fremgår det af Erhverv+-artiklen.

Flere artikler fra samme sektion

Den store madkamp

BLOG: Drop kampagnerne - de flytter simpelthen for lidt og for langsomt. Hvis vi skal via hjernen til maven, skal der andre veje til.

25-02-2021 5 minutter Blog,   Bæredygtighed,   Klima,   Mere grønt

Økolog efterlyser nuancer i debatten om køers klimaaftryk

Preben Lauridsen, næstformand i Økologisk Landsforening, er bekymret over sagligheden eller mangel på samme i den offentlige debat om køernes klimaaftryk.

25-02-2021 8 minutter Mere grønt,   Klima

Øko-kampagne løfter salget markant hos Lidl

Lidl har succes med at bruge rabat på økologi som lokkemad til at få flere til at tilmelde sig discountkædens loyalitetsprogram, Lidl Plus

25-02-2021 2 minutter Detailhandel