Annonce

Det er køerne hos Jim Saabye fra Damsmosegård ved Dronningmølle, som producerer den biodynamiske mælk til Øllingegaards nye produkter.

Foto: Øllingegaard

Øllingegaard lancerer biodynamisk mælk og fløde

Kunderne i alle de sjællandsk Meny- og udvalgte Sparbutikker kan nu købe lokalt produceret biodynamisk fløde op minimælk fra Øllingegaard Mejeri.

En omlægning af en sjællandsk økolog til biodynamisk landbrug, gør det nu muligt for mejeriet Øllingegaard at tilbyde biodynamisk piskefløde og minimælk til de danske forbrugere.

Biodynamiske mejeriprodukter produceret på et dansk mejeri er en sjældenhed, men Øllingegaards direktør Leif Friis Jørgensen mener, at tiden er moden til at lancere lokalt producerede biodynamiske produkter på Sjælland.

Han er også direktør for Naturmælk, som siden 2006 har indvejet og solgt biodynamiske mejeriprodukter, og han glæder sig over, at en omlægning af en sjællandsk økolog til biodynamisk drift nu gør det muligt for datterselskabet Øllingegaard at følge trop.

Den biodynamiske mælk fløde fra Øllingegaard koster henholdsvis 12,95 kr og 14,95 kr.
Den biodynamiske mælk fløde fra Øllingegaard koster henholdsvis 12,95 kr og 14,95 kr.

”Vores landmænd har altid været på forkant med den bæredygtige udvikling, og for os er det dejligt at en af vores sjællandske landmænd har taget initiativet til at omlægge til biodynamik,” siger direktør Leif Friis Jørgensen.

Han håber at de nye produkter kan bidrage til at gøre Øllingegaard til det foretrukne mejeribrand, når sjællænderne køber økologiske og biodynamiske varer i Meny og Spar, og kategoridirektør Michael Christensen fra Dagrofa ser frem til at få de nye produkter i køledisken:

"Vi ser en tendens, som i nogen tid har været undervejs. Vi vil gerne tilbyde vores kunder muligheden for at købe biodynamisk, og nu tager vi så småt fat i det marked ved at tilbyde piskefløde og minimælk. Derefter evaluerer vi og vurderer markedet igen," siger han.

”At vi er lykkes med at være det første mejeri, som kommer på markedet med en biodynamisk piskefløde til detailhandlen, siger jo noget om en visionær tilgang fra såvel Dagrofa Detail samt biodynamisk forening, der begge har været involveret i, hvilket produkt der burde lanceres til markedet,” lyder det fra direktøren, som oplyser, at flere biodynamiske produkter kan følge efter, hvis der er stor efterspørgsel efter den biodynamiske fløde og mælk.

Han betegner de nye produkter som vigtige profilvarer for det sjællandske mejeri, som i 2017 blev overtaget af Naturmælk.

"De nye produkter viser, at Øllingegaard er klar til at skabe ny udvikling, og alt behøver ikke at blive målt i stor volumen," siger han til Økologisk Nu.

Det er landmanden Jim Saabye og hustruen Pernille, der leverer den biodynamiske mælk til de nye produkter. De driver gården Damsmosegård ved Dronningmølle på Sjælland, og har været andelshaver hos Øllingegaard siden 2018. Gården har været økologisk drevet siden 1995, og blev i 2019 godkendt til biodynamik.

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder