Annonce

Naturplejende køer ses på en græsmark omgivet af træer

Landbrugsstyrelsen ændrer i ansøgningsmetoden grundet digitalisering. Foto: Irene Brandt

Ændringer for dig, der producentskifter marker

Landbrugsstyrelsens digitalisering medfører ændringer for dem, der producentskifter marker med tilsagn om pleje af naturarealer og økologisk arealtilskud.

Landbrugsstyrelsen er ved at digitalisere sin sagdsbehandling, og det betyder, at man fra 1. februar i år skal bruge et nyt digital producentskifteskema, når man producentskifter marker med tilsagn om pleje af græs- og naturarealer og økologisk arealtilskud. 

Alle øvrige miljø- og økologitilsagn skal man producentskifte med et papirskema.

Det er overdrager, der skal oprette og udfylde producentskifteskemaet og derefter sende det til erhverver, der godkender det, hvis det er udfyldt korrekt. Erhverver kan ikke selv rette i skemaet. 

Landbrugsstyrelsen oplyser, at det først er muligt at indssende det digitale producentskifteskema, når udbetalingen for 2018 er gennemført. 

Læs mere og se fristerne for indsendelsen på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Flere artikler fra samme sektion

Dyrevelfærd kan opfattes på flere måder

Der findes ikke én definition på dyrevelfærd. Ligesom man kan have forskellige natursyn, kan man også se på dyrevelfærd på forskellig måde.

18-02-2019 4 minutter DyrevelfærdKvæg

Forskere efter skræmmende insektnedgang: Køb økologisk

Et nyt studie har vist en dramatisk nedgang for verdens insekter. Nu anbefaler to forskere, at man køber økologi. Haveejere kan også hjælpe til.

14-02-2019 5 minutter Natur

Affald er fremtidens fosforkilde

Landbruget skal i fremtiden genbruge fosfor fra affald. Forskere sætter i en ny rapport tal på gødningsværdien af bl.a. komposteret have- og husholdningsaffald.

13-02-2019 3 minutter Næringsstoffer