Annonce

Annonce

En chauffør tanker mælk fra Arla på sin lastbil

Afregningsprisen for de økologiske Arla-leverandører nærmer sig 5 kr. pr. kg mælk. Foto: Arla Foods

Arla hæver mælkeprisen for niende gang i år

Afregningsprisen for Arla-leverandørerne stiger fra november igen på både økologisk og konventionel mælk.

Arla hæver fra november afregningen for mælk med 1,5 eurocent, svarende til 11,2 øre pr. kg mælk for både danske økologiske og konventionelle mælketyper. Det er niende gang i år, at Arla hæver mælkeprisen.

Det skriver AgriWatch.

De økologiske mælkeproducenter kan dermed opnå en afregning, der nærmer sig 5 kr. pr. kg mælk - helt præcis 486,7 øre, hvis man kvalificerer sig til alle tillæg for bl.a. kvalitet og klimaindberetninger.

Den maksimale afregningspris for konventionel mælk lyder fra november på 445,3 øre pr. kg, og dermed er differencen mellem den konventionelle og økologiske mælkepris markant mindre, end den var samme tid sidste år. Mejerikoncernen melder også om, at "lønsomheden er under pres" for de centraleuropæiske økologer.

Flere artikler fra samme sektion

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet