Annonce

Annonce

Medlemmerne af den nye brancheforening er fra venstre: Karoline Schnorr, Flor, Moa Nordahl, Flor, Rikke Lentz, Brede Havekiosk, Marie Holmer, Vildevioler og Christina Foss, Vildeviole. Foto: Tina Brok Hansen

Økologiske blomsterproducenter samler sig i ny brancheforening

I februar satte ejerne af Vildevioler, Flor Blomster og Brede Havekiosk sig sammen med det formål at stifte en brancheforening for producenter af økologiske blomster. Øvelsen lykkedes og brancheforeningen er nu en realitet.

En ny brancheforening for økologiske blomsterproducenter har set dagens lys. 

»I en brancheforening har vi mulighed for at bruge hinanden konstruktivt i stedet for kun at være hinandens konkurrenter,« fortæller Marie Holmer, der er formand for foreningen.

Kontingent er sat til 300 kr. om året, og alle virksomheder, der dyrker certificerede økologiske blomster i Danmark kan blive medlemmer af foreningen.

»Vi oplever en stigende interesse hos forbrugerne for at købe økologiske blomster, men der er også mange derude der ikke er opmærksomme på hvor stort et miljøproblem konventionelt dyrkede blomster er. De færreste tænker over at mange blomster transporteres med fly fra Afrika eller at en almindelig buket typisk indeholder 10 forskellige sprøjtemidler, som faktisk kan smitte af når man rører ved blomsterne. Foreningen skal fremme den økologiske blomsterproduktion i Danmark, blandt andet gennem oplysning af forbrugerne,« siger Marie Holmer.

Den nye forening har følgende strategiske indsatsområder:

  • Formidle viden om fordelene ved lokal, økologisk blomsterproduktion til den brede befolkning.
  • Sikre de bedst mulige politiske rammevilkår for økologisk blomsterproduktion.
  • Understøtte dialog og erfaringsudveksling mellem medlemmer.
  • Skabe alliancer med andre organisationer, der ønsker at fremme økologisk blomsterproduktion.
  • Igangsætte relevante forsknings-, udviklings- eller informationsprojekter.

Brancheforeningen kan kontaktes ved henvendelse til
Marie Holmer på mail: marie@vildevioler.dk

Flere artikler fra samme sektion

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet