Annonce

Annonce

Tre køer på marken

De nye brancheanbefalinger om, at økologiske kreaturer skal have levet hele livet som økologiske, har været varslet siden april 2018 Arkivfoto

Ny økologi-anbefaling træder snart i kraft

Nye brancheanbefalinger hos Friland har betydning for kød- og mælkeproducenter

Fra 1. januar 2021 skal alle kreaturer, der leverer økologiske produkter til Friland, være født økologiske. Hidtil har det været et krav, at de skulle leve mindst tre fjerdedele af deres liv økologisk, men det er nu skærpet i en brancheanbefaling.

"Vi følger fortsat anbefalingerne på både okse- og grisekødet, og det bliver vi ved med. Forbrugerne stiller hele tiden højere krav til Friland og særligt de økologiske koncepter, så her skal vi selvfølgelig være med helt fremme," siger Frilands direktør, Claus Hein, i en pressemeddelelse.

De nye brancheanbefalinger har været varslet siden april 2018 og blev øjeblikkeligt meldt ud til Frilands leverandører, så de har haft tid til at omstille sig.

Ejvind Kviesgård, afdelingsleder hos Danish Crown Beef, mener derfor, at der har været tilstrækkeligt med varsling til at få omstillet sig, men råder dog alligevel landmændene - særligt nyomlæggere - til at gå besætningen efter.

Flere artikler fra samme sektion

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ