Annonce

De nye brancheanbefalinger om, at økologiske kreaturer skal have levet hele livet som økologiske, har været varslet siden april 2018

Arkivfoto

Ny økologi-anbefaling træder snart i kraft

Nye brancheanbefalinger hos Friland har betydning for kød- og mælkeproducenter

Fra 1. januar 2021 skal alle kreaturer, der leverer økologiske produkter til Friland, være født økologiske. Hidtil har det været et krav, at de skulle leve mindst tre fjerdedele af deres liv økologisk, men det er nu skærpet i en brancheanbefaling.

"Vi følger fortsat anbefalingerne på både okse- og grisekødet, og det bliver vi ved med. Forbrugerne stiller hele tiden højere krav til Friland og særligt de økologiske koncepter, så her skal vi selvfølgelig være med helt fremme," siger Frilands direktør, Claus Hein, i en pressemeddelelse.

De nye brancheanbefalinger har været varslet siden april 2018 og blev øjeblikkeligt meldt ud til Frilands leverandører, så de har haft tid til at omstille sig.

Ejvind Kviesgård, afdelingsleder hos Danish Crown Beef, mener derfor, at der har været tilstrækkeligt med varsling til at få omstillet sig, men råder dog alligevel landmændene - særligt nyomlæggere - til at gå besætningen efter.

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder