Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

De nye brancheanbefalinger om, at økologiske kreaturer skal have levet hele livet som økologiske, har været varslet siden april 2018 Arkivfoto

Ny økologi-anbefaling træder snart i kraft

Nye brancheanbefalinger hos Friland har betydning for kød- og mælkeproducenter

Fra 1. januar 2021 skal alle kreaturer, der leverer økologiske produkter til Friland, være født økologiske. Hidtil har det været et krav, at de skulle leve mindst tre fjerdedele af deres liv økologisk, men det er nu skærpet i en brancheanbefaling.

"Vi følger fortsat anbefalingerne på både okse- og grisekødet, og det bliver vi ved med. Forbrugerne stiller hele tiden højere krav til Friland og særligt de økologiske koncepter, så her skal vi selvfølgelig være med helt fremme," siger Frilands direktør, Claus Hein, i en pressemeddelelse.

De nye brancheanbefalinger har været varslet siden april 2018 og blev øjeblikkeligt meldt ud til Frilands leverandører, så de har haft tid til at omstille sig.

Ejvind Kviesgård, afdelingsleder hos Danish Crown Beef, mener derfor, at der har været tilstrækkeligt med varsling til at få omstillet sig, men råder dog alligevel landmændene - særligt nyomlæggere - til at gå besætningen efter.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik