Annonce

Annonce

En roemark

Ny teknologi gør det muligt for en robotrenser at genkende roer blandt ukrudt. Foto: Colourbox

Robotroerenser vil revolutionere roedyrkning

FAGLIGT TALT: Med nyudviklet visionsteknologi kan en robotroerenser genkende roeplanterne blandt ukrudt. Årets test har vist meget sikker genkendelse af roeplanterne.

Af Ekstern skribent
25. juni 2020, 11:28
Læsetid: 2 minutter

Af: Kjeld Forsom, planteavlsrådgiver, ØkologiRådgivning Danmark

Et lille sjællandsk firma - Frank Poulsen Engineering aps - har gennem de seneste par år udviklet software baseret på visionsteknologi, der gør det muligt for en robotrenser at genkende roer blandt ukrudt. Firmaet har gennem nu 10 år solgt robotrensere - ROBOVATOR - til gartnerier i Europa og USA til brug i udplantningskulturer.

Men nu er det muligt at rense inde i rækken i udsåede roer også. Visionsteknologien gør det muligt at genkende roer med ærtestore løvblade. Det gør det muligt at rense i endog meget ukrudtsfyldte afgrøder.

Ved en testdemonstration med begrænset deltagerantal den 11. juni hos Esben Møller Xu viste robovatoren med visionsteknologien, at den kunne genkende roer med stor sikkerhed. På billedet fra den 11. juni er der 4 løvblade udviklet. En test den 1. juni på samme mark var genkendelse af kimplanter med ærtestore løvblade lige så succesfuldt.

Visionsteknologien gør det muligt at genkende roer med ærtestore løvblade.
Visionsteknologien gør det muligt at genkende roer med ærtestore løvblade.. Foto: ØRD

ØkologiRådgivning Danmark har deltaget i et GDPR-projekt om udviklingen af robotrenseren. Se mere om robovatoren på visionweeding.com

Vi forventer at invitere til et mere åbent – coronafrit- arrangement i september hvor robovator-renseren igen kan demonstreres.

Flere artikler fra samme sektion

Landmand advarer om risikoen ved at eje

LandboUngdom og Økologisk Landsforening samarbejder om inspirationsaftener, hvor medlemmer af LandboUngdom kan møde etablerede landmænd og blive inspireret til selv at starte en produktion.

02-07-2020 5 minutter Uddannelse,   Generationsskifte

Økologisk uddannelse er på konventionelle præmisser

På Kalø Økologisk Landbrugsskole er arbejdet med uddannelsesbekendtgørelsen for landbrugsskoler en daglig udfordring.

02-07-2020 3 minutter Uddannelse

Virus tvang til anderledes tænkning, da skovlandbrug skulle fremvises

I denne tid skal der tænkes anderledes. Det blev der i den grad, da et netværksmøde om skovlandbrug med stor tilslutning blev lavet til et virtuelt møde mellem landmand og konsulenter og dem bag skærmene.

02-07-2020 4 minutter Skovlandbrug