Annonce

Annonce

En kalv dier hos sin mor

Den relancerede notering for økologiske tyrekalve vil fremover blive opdateret hvert kvartal. Foto: Colourbox

Udvalg relancerer notering for tyrekalve

Fagudvalg i Økologisk Landsforening har relanceret noteringen for økologiske tyrekalve til kødproduktion. Prisen tager udgangspunkt i krydsningskalve.

De faglige udvalg - Kød- og naturgræsserudvalget og Mælkeudvalget under Økologisk Landsforening - har relanceret ’noteringen for økologiske tyrekalve’.

Der er tale om en vejledende handelspris for økologiske kalve til kødproduktion - prisen tager udgangspunkt i en krydsningskalv (stor malkerace og kødkvæg).

Prisen er omkostningsbestemt, inkl. studning og afhorning og tager udgangspunkt i mælkefordring af kalvene i tre måneder med de nuværende priser på økologisk mælk.

Der er som tidligere en kilo-regulering, hvis vægten på kalven afviger fra de 110 kg., som er udgangspunktet. Reguleringen tager udgangspunkt i noteringen på oksekød.

Er der tale om andre typer af kalve, såsom krydsning af jersey med kødkvæg, ren malkerace eller jersey, er der fradrag herfor.

Da der er forskel på de enkelte kødkvægsracers egenskaber og derfor også er forskel på, hvad køber foretrækker til sin produktion, beror handelsprisen altid på en forhandling mellem køber og sælger.

Den vejledende pris vil fremover blive opdateret hvert kvartal.

Vejledende priser for økologiske kalve til kødproduktion

December 2022
Stor malkerace x kødkvæg (3 mdr., 110 kg)
Pris: 3.644 kr., kg-reg. kr/kg: 15

Fradrag kr. per dyr
Jersey x kødkvæg -400
Malkerace, stor -500
Jersey, ren (3 mdr., 80 kg) -1.000
Kvier til kødproduktion -350

Flere artikler fra samme sektion

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet