Annonce

Annonce

Paul Holmbeck ved siden af Helle Borup Friberg

Økologisk Landsforening har vundet One World Award, og med præmien følger 25.000 euro. Her fhv. direktør Paul Holmbeck og nuværende adm. direktør Helle Borup Friberg. Foto: Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening vinder prestigefyldt, international pris

Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening har vundet One World Award 2021 for at skabe en stærk økologipolitik, forbrugeropbakning og partnerskaber med bl.a. dagligvarehandlen. Det har gjort Danmark til et verdensførende økologiland.

One World Award (OWA) uddeles af den globale økologiorganisation IFOAM Organics International og Rapunzel Naturkost, en af Tysklands største økologivirksomheder.  

Hovedpræmien er en pris på 25.000 euro, ca. 175.000 danske kroner, og Økologisk Landsforening vinder i år hovedprisen for det stærke politiske arbejde og markedsarbejde, som foreningen har lavet gennem årtier.

 "Vi er beærerede over at vinde denne flotte pris. Vi arbejder hver dag for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord. Netop en pris som denne er en værdifuld anerkendelse af det arbejde, vi laver, og den vision vi har i Økologisk Landsforening," siger Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening.

 Juryen i OWA har især lagt vægt på, at Økologisk Landsforening har skabt stærke samarbejder i hele værdikæden og i samfundet.

 "Vi har været gode til at samarbejde bredt med alle politiske partier, fagforeninger, organisationer for landbruget, forbrugere, miljø, dyrevelfærd og klima. Og ikke mindst hos vores medlemmer i Økologisk Landsforening: landmanden, virksomheden, køkkenet og forbrugeren. Dét har udviklet økologien," supplerer Helle Borup Friberg.

Pengene går til projekt

Paul Holmbeck, der er tidligere direktør i Økologisk Landsforening og én af arkitekterne bag markedspartnerskaber og den danske økologipolitik, som blandt andet har sikret, at de offentlige køkkener serverer økologisk mad:

"Det har været benhårdt arbejde hos mange—en rigtig holdindsats , men det har skabt den stærkeste økologipolitik i verden og en model for samarbejde og markedsudvikling, som mange lande nu interesserer sig for," siger Paul Holmbeck, og fortsætter

"Prisen er både en ære og en ret stor overraskelse, når man ved, hvor meget der sker i den økologiske  verden. Ikke mindst fra de andre finalister. Økologisk Landsforening er en bevægelse med fortsat stort potentiale for at sætte en dagsorden i politik, i markedet og ude på de danske landbrug."

Med prisen følger en præmie på 175.000 danske kroner. De skal bruges på et spændende og vigtigt område i økologien.

"Vi ved, at de økologiske landmænd og NGO’er gør et vigtigt stykke arbejde for mennesker og for vores planet. I Økologisk Landsforening vil vi gerne bruge prisen og den økonomiske anerkendelse, der følger med på at udvikle et område med stor betydning for både klimaet og biodiversitet, nemlig skovlandbrug. Vi har et fire-årigt projekt, som involverer økologiske landmænd, virksomheder og køkkener. Dét arbejde vil vi gerne styrke yderligere med præmien fra One World Award," fortæller Helle Borup Friberg, direktør i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening frygter, at politikerne har glemt de små landbrug

Økologisk Landsforening har erfaret, at småskalalandbrugene er fraværende i den landbrugs- og veterinæraftale, som politikerne lige nu forhandler om. Stigende gebyrer og et kontrolsystem, der er udformet til storlandbrug, går ud over de små, mener foreningen.

26-04-2024 6 minutter Gårdbutikker & direkte salg,   Politik

Kritikere kalder det »en skandale«, at EU nu fjerner krav om småbiotoper i landbruget

For at imødekomme landmændenes protester rundt om i Europa har Europa-Parlamentet nu vedtaget at fjerne et krav, der skulle tilgodese dyr og planter på landbrugsarealerne.

26-04-2024 3 minutter EU,   Biodiversitet

CO2-afgiften lader til at virke

I 10 år havde de mest klimabelastende virksomheder i Danmark ikke sænket deres CO2-udledninger - lige indtil politikerne vedtog en afgift. Så faldt udledningen markant.

26-04-2024 3 minutter Klima,   Politik