Annonce

Annonce

Paul Holmbeck ved siden af Helle Borup Friberg

Økologisk Landsforening har vundet One World Award, og med præmien følger 25.000 euro. Her fhv. direktør Paul Holmbeck og nuværende adm. direktør Helle Borup Friberg. Foto: Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening vinder prestigefyldt, international pris

Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening har vundet One World Award 2021 for at skabe en stærk økologipolitik, forbrugeropbakning og partnerskaber med bl.a. dagligvarehandlen. Det har gjort Danmark til et verdensførende økologiland.

One World Award (OWA) uddeles af den globale økologiorganisation IFOAM Organics International og Rapunzel Naturkost, en af Tysklands største økologivirksomheder.  

Hovedpræmien er en pris på 25.000 euro, ca. 175.000 danske kroner, og Økologisk Landsforening vinder i år hovedprisen for det stærke politiske arbejde og markedsarbejde, som foreningen har lavet gennem årtier.

 "Vi er beærerede over at vinde denne flotte pris. Vi arbejder hver dag for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord. Netop en pris som denne er en værdifuld anerkendelse af det arbejde, vi laver, og den vision vi har i Økologisk Landsforening," siger Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening.

 Juryen i OWA har især lagt vægt på, at Økologisk Landsforening har skabt stærke samarbejder i hele værdikæden og i samfundet.

 "Vi har været gode til at samarbejde bredt med alle politiske partier, fagforeninger, organisationer for landbruget, forbrugere, miljø, dyrevelfærd og klima. Og ikke mindst hos vores medlemmer i Økologisk Landsforening: landmanden, virksomheden, køkkenet og forbrugeren. Dét har udviklet økologien," supplerer Helle Borup Friberg.

Pengene går til projekt

Paul Holmbeck, der er tidligere direktør i Økologisk Landsforening og én af arkitekterne bag markedspartnerskaber og den danske økologipolitik, som blandt andet har sikret, at de offentlige køkkener serverer økologisk mad:

"Det har været benhårdt arbejde hos mange—en rigtig holdindsats , men det har skabt den stærkeste økologipolitik i verden og en model for samarbejde og markedsudvikling, som mange lande nu interesserer sig for," siger Paul Holmbeck, og fortsætter

"Prisen er både en ære og en ret stor overraskelse, når man ved, hvor meget der sker i den økologiske  verden. Ikke mindst fra de andre finalister. Økologisk Landsforening er en bevægelse med fortsat stort potentiale for at sætte en dagsorden i politik, i markedet og ude på de danske landbrug."

Med prisen følger en præmie på 175.000 danske kroner. De skal bruges på et spændende og vigtigt område i økologien.

"Vi ved, at de økologiske landmænd og NGO’er gør et vigtigt stykke arbejde for mennesker og for vores planet. I Økologisk Landsforening vil vi gerne bruge prisen og den økonomiske anerkendelse, der følger med på at udvikle et område med stor betydning for både klimaet og biodiversitet, nemlig skovlandbrug. Vi har et fire-årigt projekt, som involverer økologiske landmænd, virksomheder og køkkener. Dét arbejde vil vi gerne styrke yderligere med præmien fra One World Award," fortæller Helle Borup Friberg, direktør i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer