Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg
Götene Mejeri

Arla Foods gør klar til at skrue op for den økologiske produktion i Sverige. Foto: Arla Foods

Arla investerer massivt i økologi på den anden side af Øresund

Den danske mejerikoncern investerer yderligere 220 mio. kr. i mejeri i Västergotland, som dermed får mulighed for at fordobler den økologiske indvejning.

I foråret besluttede mejerikoncernen Arla Foods at investere 69 mio. kr. i et svensk mejeri i Götene i Västergotland, og nu er det besluttet at opgradere mejeriet for yderligere 220 mio. kr., oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Dermed investerer Arla samlet 289 mio. kr. i Götene. Det er Arlas største investering i Sverige i 20 år, og pengene gør det muligt for det svenske mejeri at fordoble indvejningen af økologisk mælk.

”Vi gennemgår hele tiden, hvordan vi kan sikre mejeriets fremtid, finde grønnere og bedre løsninger for at kunne levere gode og bæredygtige produkter til hele landet, og med denne investering kan vi bidrage til fortsat vækst for det økologiske sortiment”, siger Marika Lifbom, mejerichef Arla Götene.

Investeringen betyder blandt andet, at mejeriet udvides for at give plads til flere mælketanke, mens nyt udstyr skal sikre bedre sporbarhed og større fødevaresikkerhed.

”Investeringen bidrager til, at vi kan arbejde smartere, mere effektivt og i større mængder. I takt med at den bevidste forbruger kommer til at købe flere og flere økologiske produkter, vil vi gerne kunne imødekomme den voksende efterspørgsel”, siger Marika Lifbom.

Flere artikler fra samme sektion

Forbrugerrådet Tænk: Læg klimakrav ind i Ø-mærket

Der blev luftet frustrationer fra fødevarebranchen, da greenwashing og klimamærkning blev diskuteret på årets økologikongres. Flere mener, at klimakrav med fordel kan lægges ind i økologimærket.

26-11-2021 6 minutter Økologikongres 2021,   Forbrug,   Klima

Ministerium lancerer en vild julekalender

Miljøministeriet lancerer 1. december en julekalender med 24 fantastiske fortællinger om alt fra padder og præstebiller til Danmarks vildeste naturforvalter.

26-11-2021 3 minutter Biodiversitet

Hegnsholts høns lever af restprodukter som mask, pulp og chillisovs

Ægproducent Johanne Schimming har så gode erfaringer med at fodre sine høns med økologiske restprodukter fra fødevareindustrien, at der efter hendes vurdering bør være basis for at etablere en foderfabrik, der kan stå for produktion og distribution af foder til flere landbrug, som ønsker at være en del af den cirkulære økonomi.

26-11-2021 4 minutter Økologikongres 2021,   Æg og fjerkræ