Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg
Götene Mejeri

Arla Foods gør klar til at skrue op for den økologiske produktion i Sverige. Foto: Arla Foods

Arla investerer massivt i økologi på den anden side af Øresund

Den danske mejerikoncern investerer yderligere 220 mio. kr. i mejeri i Västergotland, som dermed får mulighed for at fordobler den økologiske indvejning.

I foråret besluttede mejerikoncernen Arla Foods at investere 69 mio. kr. i et svensk mejeri i Götene i Västergotland, og nu er det besluttet at opgradere mejeriet for yderligere 220 mio. kr., oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Dermed investerer Arla samlet 289 mio. kr. i Götene. Det er Arlas største investering i Sverige i 20 år, og pengene gør det muligt for det svenske mejeri at fordoble indvejningen af økologisk mælk.

”Vi gennemgår hele tiden, hvordan vi kan sikre mejeriets fremtid, finde grønnere og bedre løsninger for at kunne levere gode og bæredygtige produkter til hele landet, og med denne investering kan vi bidrage til fortsat vækst for det økologiske sortiment”, siger Marika Lifbom, mejerichef Arla Götene.

Investeringen betyder blandt andet, at mejeriet udvides for at give plads til flere mælketanke, mens nyt udstyr skal sikre bedre sporbarhed og større fødevaresikkerhed.

”Investeringen bidrager til, at vi kan arbejde smartere, mere effektivt og i større mængder. I takt med at den bevidste forbruger kommer til at købe flere og flere økologiske produkter, vil vi gerne kunne imødekomme den voksende efterspørgsel”, siger Marika Lifbom.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg