Annonce

Annonce

Portræt af Anne Hjernøe

Øko-ambassadør og tv-vært Anne Hjernøe skal inspirere BC Caterings kunder til at bruge flere økologiske bælgfrugter og andre grønne ingredienser i deres menuer. Arkivfoto: ØL

BC Catering vil inspirere kunderne til at tænke mere bæredygtigt

Mange danske køkkerne står på spring til at indføre økologi, og for at hjælpe dem på vej, inviterer BC Catering Skanderborg nu sine kunder til økologisk inspirationsdag.

Det går stadig lidt for langsomt med at få landets professionelle køkkener til at gå økologi-vejen og satse på grønne og klimavenlige råvarer. Det vil BC Caterings afdeling i Skanderborg gerne være med til at ændre på. Derfor inviterer totalgrossisten 16. november sine kunder til en inspirationsdag under overskriften ”Det grønne måltid med velsmag”.

BC Catering lover, at dagen byder på rig mulighed for at smage på ’grønne lækkerier’, som bliver serveret af en kok fra Kokkelandsholdet, men hovedmenuen består af en stor portion inspiration og viden fra erfarne, økologiske producenter og kokke, som arbejder med økologi til daglig.

Et af dagens trækplastre bliver den tv-aktuelle kogebogsforfatter Anne Hjernøe, som er en del af Økologisk Landsforenings ambassadørkorps. Hun vil udfordre de økologiske salatmenuer og give sit bud på, hvordan de professionelle køkkener kan skabe velsmagende retter – både med og uden kød.

Salgschef Morten Jensen fra BC Catering oplever et voksende ønske blandt kunderne for at vælge bæredygtige løsninger, og han oplyser, at økologisalget hos den jyske grossist vokser.

"Vi skal alle blive mere bevidste om, hvor vigtigt det er, at vi spiser mere bæredygtigt, og hvis det fører til et øget salg af økologi, skal vi være klar til det. Vi driver en kommerciel forretning, hvor det handler om hele tiden at være attraktiv for vores kunder," siger Morten Jensen.

Et vigtigt skridt i den rigtige retning

Projektleder Niclas Klixbüll fra markedsafdelingen i Økologisk Landsforening glæder sig over samarbejdet med den jyske grossist, som er klar til at promovere økologien, og han håber, at det vil bane vej for flere lignende arrangementer rundt om i landet, som kan være med med til at inspirere flere til at bruge de økologiske spisemærker, som er en vigtig driver i omlægningen af de professionelle køkkener.

"Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, når endnu en stor grossist som BC Catering stabler en økologisk inspirationsdag på benene, og jeg håber, at deltagerne tager hjem med messer af inspiration og brugbar viden om mulighederne for at bruge flere økologiske råvarer i deres køkkener," siger Niclas Klixbüll, som oplyser at Catering forventer op mod 150 deltagere.

Dagens oplægsholdere

Udover kogebogsforfatter og tv-vært Anne Hjernøe vil de møde:

  • Jens Asser, der arbejder med det grønne køkken på Skolerne i Oure på Fyn.

  • Den vestjyske producent, Klokkehøj, som har 30 års erfaring med at dyrke økologiske rodfrugter.

  • Gartnerhjælpen, som er et samarbejde mellem Kokkenes Køkken, Gasa Nord Grønt og Dansk Cater, fortæller om madspild.

  • Svampeproducenten Tvedemose forklarer, hvordan svampe kan bidrage til maden med både smag og proteiner i stedet for kød.

  • Skovsgaard Gods fortæller om økologiske grøntsager og bælgfrugter, der er dyrket i pagt med naturen.

Flere artikler fra samme sektion

Fire landbrug har fået et hav af nye træer denne vinter

KRONIK: Hvordan skal skovlandbrug strikkes sammen for at give de optimale og ønskede effekter, og hvad er markedspotentialet for produkterne? Det undersøger projektet 'Robust' i disse år.

24-01-2022 3 minutter Kronik,   Skovlandbrug

Thises næstformand stiller op som ØL-formand

GENERALFORSAMLING 2022: Et tredje medlem af Økologisk Landsforening har nu meldt sig som formandskandidat forud for foreningens generalforsamling.

24-01-2022 3 minutter Generalforsamling 2022

Nu skal der flere økologiske ingredienser i danske brød

Danske bagerier har gennem flere år klaget over mulighederne for at anprise brugen af økologiske ingredienser i brød. Nu forsøger Økologisk Landsforening sammen med dagligvarehandlen og bagerbranchen at lægge pres på myndighederne for at få lempet reglerne.

24-01-2022 7 minutter Bageri,   Mærkning