Annonce

Der er stadig god balance mellem udbud og efterspørgsel på økologisk grisekød, men frygten for svinepesten, som er nået til Tyskland spøger.

Friland barberer toppen af øko-tillægget

Trods nyt fald i tillægget på økologisk svinekød oplever Friland stadig, at der er en god balance på markedet.

Siden Friland torsdag meldte ud, at økotillægget og tillægget på Frilandsgrisen bliver sænket med 50 øre fra uge 39, har Frilands direktør, Claus Hein, modtaget en del henvendelser fra selskabets leverandører, og han forstår godt, at den nuværende situation kan give anledning til en smule bekymring.

Men til trods for de seneste ugers fald i øko-tillægget, som nu er nede på 9,35 kr., beroliger han svineproducenterne med, at Friland, der er et datterselskab af Danish Crown, overordnet set oplever en god balance mellem efterspørgslen og de kødmængder, som Friland disponerer over.

"Vores samlede afregning ligger fortsat et godt stykke over niveauet i starten af kalenderåret, og jeg er således også ganske fortrøstningsfuld for den kommende tid, både hvad angår afslutningen på indeværende regnskabsår, og indflyvningen til det nye," skriver Claus Hein i en meddelelse til andelshaverne.

Covid-19 og svinepest spøger

Covid-19 og udbruddet af svinepest i Tyskland får også et par ord med på vejen.

"Det er klart, at forholdende omkring Covid-19 og de nyligt konstaterede tilfælde af svinepest i Tyskland spøger på markedet, og i forhold til sidstnævnte, er det endnu for tidligt at spå om eventuelle konsekvenser. Situationen gælder således ikke kun for Friland, men for hele markedet vi opererer på," hedder det videre i meddelelsen, hvoraf det også fremgår, at salget af økologisk oksekød især går godt på eksportmarkederne.

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder