Annonce

Annonce

Ulrich Kern-Hansen står med et parti pølser

Ulrich Kern-Hansen, en af stifterne af Hanegal, vil med på den vegetariske og veganske bølge. Kødproduktionen fastholdes dog. Arkivfoto: Jakob Brandt

Iværksættere investerer millioner i plantebaseret mad

Stifterne af Hanegal vil investere 25 mio. kr. på etableringen af en fabrik, der kan producere planteproteiner.

Nu vil grundlæggerne af fødevarevirksomheden Hanegal med på den plantebaserede bølge. 

Ifølge Fødevarewatch vil de to stiftere, Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen, investere 25 mio. kr. i etableringen af en ny fabrik, der skal udvikle og producere planteproteiner, som kan bruges i Hanegals produkter.

“Det er nu, plantebølgen ruller, og derfor mener vi også, at tiden er inde til at handle hurtigt og komme med, så vi kan positionere os bedst muligt,” siger Ulrich Kern-Hansen til Fødevarewatch.

Produktionen bliver med stor sandsynlighed placeret i Hedensted Kommune, og Ulrich Ken-Hansen regner med, at man om ni måneder er klar til at lave de plantebaserede ingredienser. Hanegal går specifikt efter at lave plantebaserede produkter, der minder om kødprodukter.

“Folk er vant til at spise kød, og vi tror på, at der ligger store muligheder i at producere produkter, der ligner det, som man kender fra kød, når det handler om smag og tekstus. De produkter, som i dag findes på markedet, er i mange tilfælde udviklet for flere år siden, og det er ofte gamle sojabaserede, glutenholdige konventionelle produkter, som man finder på hylderne. Det er ikke særlig velsmagende produkter, hvis man er vant til at spise kød,” siger Ulrich Kern-Hansen.

Ønsker at man spiser mindre kød

I forbindelse med investeringen opretter Hanegal selskabet Organic Future ApS og herigennem virksomheden Organic Plant Protein, der skal stå for den plantebaserede produktion, så den holdes ude af Hanegals.

Ulrich Kern-Hansen tilføjer, at ligesom for Hanegal vil økologien også spille en nøglerolle i Organic Plant Protein, der så vidt muligt vil arbejde med økologiske råvarer fra Danmark eller fra nærområder i Europa.

Hanegal oplyser endvidere i en pressemeddelelse, at det altid har været virksomhedens mantra, at vi skal spise mindre kød. 

“Den nye viden om klodens tilstand skærper dog målstæningen,” skriver virksomheden, hvis bestyrelse i løbet af foråret vil sætte konkrete mål for omstillingen til en øget andel af plantebaserede produkter.

Flere artikler fra samme sektion

ØL går på jagt efter de nye trends i New York

Økologisk Landsforening arrangerer inspirationstur til New York, hvor de nyeste trends slår igennem lidt før alle andre steder.

23-08-2019 4 minutter EventsUdland

Øko-mejerier går plantevejen

Både Thise og Naturmælk vil følge i Arlas fodspor og producerede plantebaserede produkter.

23-08-2019 4 minutter MejeriProduktudvikling

Coop Crowdfunding åbner onlinebutik

Coop Crowdfunding har åbnet egen onlinebutik, som sælger varer, kunderne selv har investereret i, og mange af dem er økologiske.

22-08-2019 2 minutter Onlinesalg