Annonce

Annonce

Varerne pakkes i poser af genbrugspapir.

Via en ny webshop bliver det muligt for borgere i hele landet at bekæmpe madspild ved at købe varer fra Too Good To Go. Foto: Too Good To Go

Ny webshop skal mindske madspild

Via en ny webshop leverer Too Good To Go overskudsmad til hele landet.

Folkene bag madspildsapp’en Too Good To Go, som efter tre års drift beskæftiger flere end 200 ansatte i ni lande, slog i august 2018 dørene op til den første fysiske butik på Nyelandsvej i hjertet af Frederiksberg. 

Her kan borgerne i København købe overskydende mad fra producenter som Løgismose Meyers, Arla, Coop, Thise Mejeri og Urtekram, som ellers risikerede at ende som rent madspild.

Siden åbningen har Too Good To Go modtaget mange henvendelser fra folk, som godt kunne tænke sig en lignende forretning i deres by, oplyser landechefen for Too Good To Go, Mikkel Fog.

I øjeblikket har Too Good To Go dog ikke ressourcer til at åbne nye fysiske butikker, men i stedet åbner firmaet bag den populære madspildsapp af samme navn nu en webshop, så danskere over hele landet har mulighed for at redde produkterne fra skraldespanden.

“Siden åbningen i sommer har vi tydeligt mærket, at efterspørgslen for at åbne flere butikker rundt omkring i landet er stigende. Vi kan få endnu flere danskere med i kampen mod madspild, når vi nu inviterer alle til at redde overskudsmad via vores nye webshop,” siger Mikkel Fog.

Varer som ikke kan sælges andre steder

Webshoppens ordrer bliver pakket i Too Good To Gos lokaler på Frederiksberg, hvor sortimentet består af alt fra juice, snacks og øl til chokolade og vitaminpiller, og ifølge butikschef Mads Stærk Christensen udvides sortimentet løbende.

”Varerne kommer fra grossister og storproducenter, som ikke selv har fysiske butikker, og hovedparten af dem er varer med begrænset holdbarhed, som ikke lever op til supermarkedernes krav. Mange af dem er økologiske, men vi siger ikke nej til nogen, så længere der er tale om varer, som ikke kan sælges via andre kanaler, siger Mads Stærk Christensen.

Webshoppens varer bliver pakket i emballage, der er produceret af genbrugsmateriale, og leveringen vil være så bæredygtig som muligt.

“Vi har sat en leveringsaftale i stand, hvor et firma afhenter vores pakker på deres normale rute og sender dem videre gennem de velkendte leveringspartnere i Danmark. På den måde sørger vi for, at der ikke bliver et unødigt ressourcebrug ved transporten. Derudover anbefaler vi selvfølgelig, at man får leveret sine varer til en pakkeshop, så en transportvogn ikke skal køre ud på privatadresser, og at tilvælge PostNords CO2-neutrale forsendelse, siger Mikkel Fogh.

Priser og udvalg vil være det samme som i den fysiske butik på Frederiksberg med undtagelse af køle- og frysevarer, som er for ressourcetunge at levere, oplyser Too Good To Go.

Se hele sortimentet i Too Good To Go butikkens webshop.

Flere artikler fra samme sektion

Salget af økologi har stabiliseret sig

Efter et år med fald i salget af økologiske fødevarer viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at salget i 2023 har stabiliseret sig. Økologien har, som andre fødevarer, været udfordret af inflation og stigende omkostninger. Men nu ser det ud til at vende.

26-04-2024 3 minutter Detailhandel

Flest sanktioner til gårdsalg af æg

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

25-04-2024 2 minutter Kontrol,   Gårdbutikker & direkte salg

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil begrænse forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage