Annonce

Annonce

EU's nye dyresundhedslov forpligter biavlere til at registrere sig i Det Centrale Bigårdsregister.

Nu skal alle biavlere registreres

Alle biavlere skal registreres i et centralt register, så myndighederne kan overvåge skadedyr og sygdomme hos honningbier.

Fra i dag den 21. april bliver det obligatorisk for alle danske biavlere - uanset om de er professionelle eller hobbyavlere - at registrere sig selv og deres bigårde i Det Centrale Bigårdsregister (CBR).

Kravet er en del af EU's nye dyresundhedslov, og ved at registrere biavlerne bliver det nemmere at spore og afgrænse smitsomme sygdomme og skadegørere blandt bier.

For at registrere sig skal man logge ind i CBR med sit NemID, hvorefter man skal angive sine kontaktoplysninger, navngive sin bigård, angive antallet af bifamilier i bigården og placere den på landkortet.

Hvis man efterfølgende vil flytte sine bier til en anden bigård, der ligger på en anden ejendom eller længere væk end én km fra den stadeplads, man har angivet i registeret, skal man først have udstedt en elektronisk sundhedsattest af en kyndig biavler. Herefter skal man opdatere sine oplysninger i CBR.

Læs mere på Landbrugsstyrelsens side.

Flere artikler fra samme sektion

Det frie liv har også en bagside

Det frie udeliv skåner økologiske malkekøer for trykninger, men øger risikoen for leverikter, viser en ny analyse af slagtefund.

07-05-2021 3 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg,   Mejeri

Sådan skaber du nye, bæredygtige kostvaner

To eksperter giver deres bud på, hvordan du kan ændre gamle vaner til nye, som farver dine valg og måltider mere grønne. Det handler om at erstatte den gamle vane med noget, der giver dig samme belønning.

07-05-2021 9 minutter Forbrug,   Mere grønt,   Plantebaserede fødevarer

Fødevaregigant vil ind på Europas marked for plantedrikke

Nestlé vil disrupte markedet for plantedrikke og lancerer nu en ærtebaseret drik, der tilmed er certificeret CO2-neutral.

07-05-2021 5 minutter Plantebaserede fødevarer,   Fri for-produkter,   Detailhandel,   Forbrug