Annonce

Paul Holmbeck, politisk direktør i ØL, ses her på talerstolen ved Nordic Organic Food Fair i 2017

"Økologi er en del af løsningen på klimaet, men vi er ikke i mål. Så vi giver også et overblik over de indsatser, vi er i gang med for at sikre, at vi når i mål,” siger Økologisk Landsforenings politiske direktør, Paul Holmbeck, om foreningens nye faktaark om klimaaftrykket i økologien. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Politisk direktør i Økologisk Landsforening har fået international pris

Pressemeddelelse

Økologisk Landsforenings politiske direktør, Paul Holmbeck, har modtaget en international pris for sin indsats for at udvikle og udbrede økologi.

På økologi-messen Nordic Organic Food Fair i Malmø fik Økologisk Landsforenings politiske direktør, Paul Holmbeck, onsdag aften overrakt prisen ’Organic Outstanding Achievement Award 2018’ for sin politiske og organisationsmæssige indsats for økologi. 

Prisen gives bl.a. til Paul Holmbeck for hans rolle i at skabe bred politisk opbakning til økologipolitik i Danmark, for at rådgive om økologipolitik i andre lande samt for hans arbejde med opbygningen af Økologisk Landsforening som drivkraft for udvikling af økologisk landbrug, folkelig opbakning til økologi samt opbygning af verdens stærkeste økologimarked. 

Blandt de politiske resultater, som Paul Holmbeck har spillet en ledende rolle i, nævnes specifikt verdens første økologiske aktionsplan, EU’s forbud mod GMO i økologisk produktion samt Danmarks nationale mål for fordobling af det økologisk areal, mål om 60 procent økologi i de offentlige køkkener og ressourcer til økologisk innovation, markedsudvikling og omstilling til økologi i kommunerne. 

“I næsten 25 år har Paul Holmbeck opbygget Økologisk Landsforening til at være en drivkraft for markedsudsviklingen og en bred opbakning til økologiske fødevarer og landbrug og stærke, innovative økologiske politikker, som har resulteret i det stærkeste økologiske marked på kloden. Han er en værdig modtager af ‘Organic Outstanding Achievement Award’,” sagde Lars Larsson, der er Nordic Manager hos Nordic Organic Food Fair, som uddeler prisen.

”En ære at kunne bane vej for økologer og økologi” 

Paul Holmbeck betegner sit bidrag som noget, der kun kan skabes i et fællesskab. 

“Der er tale om en anerkendelse for resultater, der bygger på den energi, kreativitet og samspil, som vi har i vores forening mellem vores folkevalgte, medlemmer og ansatte, de ansatte imellem og med vores tætte samarbejde med så mange partnere i markedet og organisationslivet. Økologi er en stor samarbejds- og motivationsindsats. Det er en ære at arbejde og bane vej politisk og markedsmæssigt for vores økologer og for mere og bedre økologi,” sagde Paul Holmbeck.

Lars Larsson, Nordic Manager hos Nordic Organic Food Fair (t.v.), lykønsker Paul Holmbeck, politisk direktør i ØL, med prisen
Lars Larsson, Nordic Manager hos Nordic Organic Food Fair (t.v.), lykønsker Paul Holmbeck, politisk direktør i ØL, med prisen. Foto: Økologisk Landsforening

Paul Holmbeck modtog prisen, kort efter at Danmarks økologipolitik vandt FN’s Future Policy Award 2018’s sølvmedalje ved en prisoverrækkelse i Rom i oktober.

20 danske virksomheder i eksportfremstød 

‘Organic Food Outstandig Achievement Award 2018’ blev overrakt foran økologiske virksomheder, indkøbere og organisationsfolk fra hele verden, som i disse dage deltager på Nordic Organic Food Fair. 

Her deltager også 20 danske virksomheder i et eksportfremstød arrangeret af Økologisk Landsforening for at bygge videre på den store vækst i eksporten af økologiske varer til især Sverige. 

Øko-eksporten til Sverige er mere end fordoblet fra 207 mio. kr. i 2013 til 466 mio. kr. i 2016. Nordic Organic Food Fair i Malmø finder i år sted den 14. og 15. november. 

Line Skouboe er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Regeringen afviser ny målsætning for økologien

ØL's målsætning om 30 pct. økologi i 2030 er "urealistisk", mener Det Konservative Folkeparti. Liberal Alliance ønsker, at markedskræfterne - ikke politikerne - afgør målet.

24-05-2019 4 minutter Valg 2019PolitikØkologisk Landsforening

EU-kandidater vil gøre grøn mad billigere, men store partier er imod

EP-VALG: Flere EU-spidskandidater vil have sænket momsen på miljøvenlige varer. Socialdemokratiet, Venstre og Konservative er imod.

24-05-2019 5 minutter EUValg 2019

Over halvdelen af maden i offentlige køkkener skal være økologisk, mener politisk flertal

Et flertal på tværs af fløjene ønsker en national målsætning om mindst 60 pct. økologi i offentlige køkkener.

24-05-2019 3 minutter Valg 2019Det Økologiske SpisemærkePolitik