Annonce

Annonce

Grønsager i et industrikøkken

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet har indgået et partnerskab med Københavns og Aarhus kommuner om klimavenlige måltider i det offentlige. Foto: Colourbox

Regeringen vil gøre vores kostvaner mere klimavenlige

En række initiativer skal gøre danskernes madvaner mere klimavenlige. Bl.a. samarbejder to ministerier med landets største kommuner om mere klimavenlig mad.

Ifølge regeringen ønsker 60 pct. af danskerne at spise mere klimavenligt, men er i tvivl om, hvordan de skal gøre det.

Derfor igangsætter regeringen nu en række initiativer, der skal hjælpe danskerne mod grønnere madvaner, hvilket er omtalt i regeringens Klimaprogram 2020

Kampagnen Madglade Klimatips, der giver 22 konkrete klimatip til en grønnere tallerken, er et initiativ, som allerede har været i luften i et par måneder, mens et andet initiativ består af et partnerskab, som Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet har indgået med Københavns og Aarhus kommuner om klimavenlige måltider i det offentlige.

Partnerskabet skal sætte fokus på at udvikle opgørelsesmetoder om måltidernes klimaaftryk samt madspild i professionelle køkkener, brug af indkøbsaftaler som redskab til at sikre mere klimavenlige måltider samt kommunikation af klimavenlige og økologisker måltider, herunder klima- og økologimålsætninger til borgere og medarbejdere. 

'Storkøkkener og kommuner forventes at kunne motiveres til at løfte deres ambitionsniveau i forhold til at servere klimavenlige måltider, når de har metoder til at opgøre og dermed kan synliggøre deres indsats. Metoderne og løsningerne kan efterfølgende udbredes til hele landet,' står der i klimaprogrammet, som den siddende regering er pålagt at fremlægge hvert år jf. den nye klimalov.

Derudover samarbejder Klima-, Energi- og Forsysningsministeriet med Miljø- og Fødevareministeriet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at udarbejde en guide til kantiner om adfærdsinitiativer, der skal understøtte et mere klimavenligt forbrug. 

Flere artikler fra samme sektion

Flest sanktioner til gårdsalg af æg

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

25-04-2024 2 minutter Kontrol,   Gårdbutikker & direkte salg

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil begrænse forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage

Danske servicestationer udfaser turbokyllinger

Dyreværnsorganisationen Anima roser danske servicestationer for at gå foran med dyrevelfærden ved at skærpe kravene til produktionsforholdene for slagtekyllinger.

24-04-2024 3 minutter Dyrevelfærd