Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet har indgået et partnerskab med Københavns og Aarhus kommuner om klimavenlige måltider i det offentlige.

Foto: Colourbox

Regeringen vil gøre vores kostvaner mere klimavenlige

En række initiativer skal gøre danskernes madvaner mere klimavenlige. Bl.a. samarbejder to ministerier med landets største kommuner om mere klimavenlig mad.

Ifølge regeringen ønsker 60 pct. af danskerne at spise mere klimavenligt, men er i tvivl om, hvordan de skal gøre det.

Derfor igangsætter regeringen nu en række initiativer, der skal hjælpe danskerne mod grønnere madvaner, hvilket er omtalt i regeringens Klimaprogram 2020

Kampagnen Madglade Klimatips, der giver 22 konkrete klimatip til en grønnere tallerken, er et initiativ, som allerede har været i luften i et par måneder, mens et andet initiativ består af et partnerskab, som Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet har indgået med Københavns og Aarhus kommuner om klimavenlige måltider i det offentlige.

Partnerskabet skal sætte fokus på at udvikle opgørelsesmetoder om måltidernes klimaaftryk samt madspild i professionelle køkkener, brug af indkøbsaftaler som redskab til at sikre mere klimavenlige måltider samt kommunikation af klimavenlige og økologisker måltider, herunder klima- og økologimålsætninger til borgere og medarbejdere. 

'Storkøkkener og kommuner forventes at kunne motiveres til at løfte deres ambitionsniveau i forhold til at servere klimavenlige måltider, når de har metoder til at opgøre og dermed kan synliggøre deres indsats. Metoderne og løsningerne kan efterfølgende udbredes til hele landet,' står der i klimaprogrammet, som den siddende regering er pålagt at fremlægge hvert år jf. den nye klimalov.

Derudover samarbejder Klima-, Energi- og Forsysningsministeriet med Miljø- og Fødevareministeriet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at udarbejde en guide til kantiner om adfærdsinitiativer, der skal understøtte et mere klimavenligt forbrug. 

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder