Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg

Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg

Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png
En chauffør tanker mælk fra Arla på sin lastbil

Andelshaverne hos Arla kan fra næste måned se frem til at få 3,7 øre mere for et kg mælk. Foto: Arla Foods

Mælkeprisen hos Arla får et lille løft

Udsigten til et mere stabilt mejerimarked får Arla til at hæve mælkeprisen med 3,7 øre pr. kg.

I septembet barberede Arla for første gang i år en bid af afregningsprisen på mælk, men fra oktober bliver prisen hævet med 3,7 øre., hvilket udgør halvdelen af faldet fra august.

Det fremgår af mejerikoncernens månedlige opgørelse over mælkepriserne. Prisstigningen betyder at prisen for et kg konventionel mælk fra oktober er 269,2 øre, mens økologerne får 329,2 øre for et kg klimakontrolleret økologisk mælk.

"Prisen for alle EU-mejeriråvarer, især ost, er øget markant på grund af den store efterspørgsel og reducerede tilgængelighed i løbet af august. Et skift i den globale efterspørgsel fra Kina til den øvrige del af Asien og Mellemøsten understøtter positiv udvikling i de globale priser på mælkepulver," skriver Arla i opgørelsen, som melder om stabile markedsudsigter.

Ifølge Arla blev der i EU registreret en lille vækst i indvejningen af mælk i juni, mens den indvejede mælk i juli lige nu forventes at være negativ med et fald på 0,5-1 pct. Tallene fra august indikerer, at faldet er stoppet, mens indvejningen i resten af  verden stiger," fremgår det af markedsoversigten.

Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd