Annonce

Annonce

En jordhumle sidder i en honningurt

En jordhumle er på besøg i pollen- og nektar-buffeten. Jordhumlen sidder på en honningurt – en af de blomsterarter, der er med i frøblandingen fra Økologisk Landsforening. Foto: Økologisk Landsforening

Få mere natur i din have på abonnement

En dansk virksomhed vil gøre det lettere for haveejere at få mere biodiversitet i haven. Det giver "en have med mening", siger en af folkene bag virksomheden, der tilbyder frø, planter og rådgivning på abonnement.

En nyslået græsplæne ser måske flot ud, men den er en biologisk ørken, og med tilbagegangen af mange arter i landskabet, er det en anledning til at få mangfoldigheden af dyr og planter tilbage i de danske haver.

Det mener de tre stiftere af den nye danske virksomhed Angelika, iværksætter Joachim Majholm, filmproducer Christian Rank og biolog Katrine Turner, som nu lancerer et koncept, der skal skabe mere biodiversitet i de private haver.

Med en abonnementsordning vil de tilbyde private haveejere ingredienser som frø og planter, vejledning og viden til at skabe 10 m2 levende og vild have i løbet af et år. Vejledningen skal bl.a. hjælpe med at besvare spørgsmål som, hvordan man skaber en have med fokus på biodiversitet, hvordan man finder ud af, hvilke plantearter der er bedst for biodiversiteten, hvor man får fat på dem, og hvordan man skaber levesteder for de dyr og insekter, som planterne tiltrækker.

Folkene bag Angelika er fra venstre: filmproducer Christian Rank, biolog Katrine Turner og iværksætter Joachim Majholm
Folkene bag Angelika er fra venstre: filmproducer Christian Rank, biolog Katrine Turner og iværksætter Joachim Majholm. Foto: Angelika/PR

”Der er forsvindende lidt vild natur tilbage i Danmark. Det afspejles også i mange danske haver, der i høj grad består af græsplæner og prydplanter," fortæller biolog Katrine Turner, der har arbejdet med vilde haver i en årrække, i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer:

”Vi ønsker at bringe mere vildskab ind i haverne. En vild have gavner ikke blot dyr, insekter og lokal biodiversitet. Den giver også plads og rum til masser af gode naturoplevelser og erfaringer, til gavn for både voksne og børn. Det mener jeg er en have med mening."

Pakker med frø og onlineunivers

Udover månedlige pakker med hjemmehørende frø og planter, får man som medlem også adgang til Angelikas onlineunivers med info om dyr og planter, samt masterclasses, hvor medlemmerne kan blive klogere på biodiversitet, vildskab, havedesign, bosteder for dyr og insekter og meget mere. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål til eksperter og de øvrige brugere af Angelika.

For at kunne løfte biodiversiteten i de danske haver kræver det en ny forståelse af, hvordan vi dyrker og designer vores haver, mener Christian Rank:

"Det handler ikke kun om planter og frø. Det er kun én del af en vild og levende have. Insekter og dyr lever af planterne, men de skal også have steder at sove, vand at boltre sig i, læ for vinden, beskyttelse mod kulden eller for megen sol. Vi glæder os til at bidrage med viden, rådgivning og konkrete anvisninger, så vores medlemmer kan skabe og designe smukke haver, der styrker den lokale biodiversitet og fungerer som levesteder for dyr og insekter," siger han.

Flere artikler fra samme sektion

Økojord A/S udbetaler for første gang udbytte til aktionærerne

Efter et år med et historisk flot resultat på 3,1 mio. kr. rundede selskabet, der står for opkøb af landbrugsejedomme for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond en ny milepæl ved for første gang at levere på tre bundlinjer og udbetale et mindre udbytte til aktionærerne.

16-05-2024 7 minutter

Europæerne spiser mindre og mindre kød

Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

15-05-2024 1 minutter Forbrug,   Statistikker

Det Økologiske Høstmarked er meget mere end et udstillingsvindue

Der er mange grunde til at holde høstmarked, og for flere af de garvede høstmarkedsværter er det vigtigste ikke det ekstra salg, som det populære event skaber i løbet af de to sensommerdage.

15-05-2024 6 minutter